Αστικά λεωφορεία : Η μεγάλη ταλαιπωρία.

Αστικά λεωφορεία : Η μεγάλη ταλαιπωρία.

Αναμφισβήτητα οι συγκοινωνίες είναι ένας ιδιαίτερα νευραλγικός τομέας της καθημερινότητας και όλοι γνωρίζουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος αυτός, τόσο σε ολόκληρη την Αττική, πόσο δε μάλλον και στην Ανατολική Αττική της οποίας οι κάτοικοι βρίσκονται σε μια ιδιότυπη ομηρία σε ότι αφορά τις δημόσιες μετακινήσεις τους.

Είναι αναγκαίο ο Δήμος Παλλήνης να αιτηθεί άμεσα από τον ΟΑΣΑ τα παρακάτω :

1.Την τήρηση των δρομολογίων ειδικά των λεωφορειακών γραμμών 324, 301, 302, 306, 314, 319 (Α5, 304, 305, 326, 307) όπως είναι προγραμματισμένα και αναγράφονται στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των Δ.Ε. Ανθούσας, Γέρακα Παλλήνης  του Δήμου Παλλήνης.

2. Τήρηση των Σχολικών δρομολογίων (πρωί – απόγευμα) για την εξυπηρέτηση των μαθητών του Δήμου Παλλήνης για το σχολικό έτος 2024 – 2025.

3. Δημιουργία νέας στάσης επί της Λεωφόρου Μαραθώνος και Μιλήση (ύψος Πυροσβεστικής) στη Παλλήνη, για τα Λεωφορεία 301 & Α5, για την εξυπηρέτηση πολλών Πολιτών οι οποίοι είναι αναγκασμένοι βγαίνοντας από τον Προαστιακό της Παλλήνης για να πάρουν το λεωφορείο προς Ανθούσα, Πεντέλη και Ντράφι να περπατήσουν μέχρι τη 1η στάση στη Λεωφόρο Ανθούσας, διασχίζοντας τη Λεωφόρο Μαραθώνος η οποία είναι επικίνδυνη.

4. Για την καλύτερη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των Εργατικών Κατοικιών Ι & ΙΙ της Παλλήνης και την αύξηση της επιβατικής κίνησης, απαιτείται η τροποποίηση της Λεωφορειακής Γραμμής 326 «ΣΤ. ΚΑΝΤΖΑ – ΣΠΑΤΑ – ΑΡΤΕΜΙΣ» όπως παρακάτω :

α)Με κατεύθυνση προς Αρτέμιδα : Από αφετηρία, ευθεία Παπαγγελάκη, Λεονταρίου, (μπροστά από τις Εργατικές Κατοικίες ΙΙ & Ι) δεξιά  Νέα Λεωφ. Σπάτων..

β)Με κατεύθυνση από Αρτέμιδα : Νέα Λεωφ. Σπάτων, αριστερά Λεονταρίου, (μπροστά από τις Εργατικές Κατοικίες Ι & ΙΙ), Παπαγγελάκη, τέρμα.

5. Για την καλύτερη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, να τοποθετηθούν στις στάσεις  ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ – ΜΕΤΡΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ προς την Παλλήνη και στις Εργατικές Κατοικίες «Γρηγόρης Λαμπράκης» επί της Λ. Σπάτων – Παλλήνη ηλεκτρονικές πινακίδες (telematics) κλπ.

 

Δημοτική Συγκοινωνία – Δήμος Ν.Σμύρνης

Δημοτική Συγκοινωνία - Δημος Γλυφαδας

ΑΔΑ: 7Κ9ΟΩ91-ΠΡΙ - Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης Δήμου Γλυφάδας – Ο.ΣΥ. Α.Ε. για την παραχώρηση χρήσης λεωφορείων για τη Δημοτική Συγκοινωνία.

ΑΔΑ: ΩΟΙΖΩ91-4ΑΑ - Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης Δήμου Γλυφάδας – Ο.ΣΥ.Α.Ε. για την παραχώρηση χρήσης λεωφορείων για τη Δημοτική Συγκοινωνία