Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες και Δομές του Δήμου Παλλήνης έχουν μία μεγάλη ανοιχτή αγκαλιά αγάπης για όλους τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη …

O Δήμος Παλλήνης ευαισθητοποιημένος στις δύσκολες κατά κοινή ομολογία δημοσιονομικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην χώρα μας, που επιβάλλουν έναν ενισχυμένο ρόλο στην κοινωνική πολιτική της τοπικής αυτοδιοίκησης δημιούργησε το «Κοινωνικό Παντοπωλείο».

 
Στόχος είναι, η δημιουργία ενός δικτύου συνεργαζόμενων επιχειρήσεων και εθελοντών πολιτών το οποίο θα διευρύνεται καθημερινά, για να προσφέρει σε άπορους και κοινωνικά αποκλεισμένους συμπολίτες μας διάφορα είδη πρώτης ανάγκης, κυρίως τρόφιμα και μη ευπαθή προϊόντα.

 Με βάση τις αρχές του  εθελοντισμού και του ανθρωπισμού και  μέσα από την υλοποίηση συγκεκριμένων διαδικασιών με την υιοθέτηση αντικειμενικών κοινωνικών κριτηρίων για τους δικαιούχους ο Δήμος Παλλήνης συγκρότησε  τον Κανονισμό Λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου καθώς και την έκδοση Κάρτας Κοινωνικών Παροχών.

Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια «ανάσα ζωής» για πολλούς συμπολίτες μας και παράλληλα ενεργοποιεί την τοπική κοινωνία, ενισχύει την κοινωνική ευθύνη των επιχειρήσεων και κατ' επέκταση αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παλλήνης έχει εγκρίνει τη Λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του κανονισμού λειτουργίας του.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο απευθύνεται σε...

 

 Άτομα με ετήσιο καθαρό εισόδημα στα όρια της φτώχειας, το οποίο διαμορφώνεται αναλόγως με το αριθμό των μελών της οικογένειας.
 Ηλικιωμένα Άτομα χωρίς συγγενείς πρώτου βαθμού, με σύνταξη υπερηλίκων ανασφάλιστων ΟΓΑ.

Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες και Δομές του Δήμου Παλλήνης, αντιμετωπίζουν κάθε περίπτωση συνδημότη μας με μεγάλη διακριτικότητα και ευαισθησία, προσπαθώντας πάντα για το καλύτερο.


Οι Σύλλογοι  του Δήμου μας και οι συμπολίτες μας στηρίζουν τις κοινωνικές δράσεις και ιδιαιτέρως το Κοινωνικό Παντοπωλείο με είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα, όχι μόνο κατά τις γιορτές αλλά 365 μέρες το χρόνο.

Οι συνδημότης μας που αντιμετωπίζει κοινωνικές ή οικονομικές δυσκολίες μπορούν να απευθύνονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, Έντισον 3 – Παλλήνη, Τηλέφωνο: 213 2031651, 213 2031665,  210 6612890, 210 0080408 - Fax: 2132031629. 210 6669644.

Αξίζουν Θερμά Συγχαρητήρια για τη μεγάλη προσφορά τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο στους υπάλληλους  Elena Papadopoulou , Λαμπρινή Ζώη , Alexandra Ntag , Κωνσταντίνα Καλογήρου στους χορηγούς και στους εθελοντές του Δήμου Παλλήνης.

 

Χρόνια Πολλά με Υγεία … Καλό Πάσχα