Υλοποίηση Μελέτης Δασικής Διαχείρισης του Αστικού Άλσους Πανοράματος στο Δήμο Παλλήνης.

ΑΔΑ: ΩΚ31ΩΞΚ-ΖΤ6 - Λήψη απόφασης για έγκριση συγχρηματοδότησης του έργου «Υλοποίηση μελέτης δασικής διαχείρισης του αστικού άλσους Πανοράματος στο Δήμο Παλλήνης».

ΑΔΑ: ΩΣΧΦ7Λ7-70Ξ - Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Παλλήνης για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΑΛΣΟΥΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ» συνολικού προϋπολογισμού 1.120.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

ΑΔΑ: ΩΓΚΔΩΞΚ-ΟΓΒ - Λήψη απόφασης για έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Παλλήνης για το έργο με τίτλο: «Υλοποίηση μελέτης δασικής διαχείρισης του αστικού άλσους Πανοράματος στο Δήμο Παλλήνης».

ΑΔΑ: 9ΒΛΓΩΞΚ-Ο48 - ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΕΡΓΟΥ

ΑΔΑ: Ψ77ΒΩΞΚ-Κ7Λ - Λήψη απόφασης για έγκριση του Πρακτικού ΙΙ της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού και ανάδειξη οριστικού αναδόχου για το έργο με τίτλο: «ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΑΛΣΟΥΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ», αρ. μελ. 26/2020.

ΑΔΑ: ΨΚΟΔΩΞΚ-Ω0Ι - Λήψη απόφασης για ορισμό νέου τακτικού και αναπληρωματικού μέλους στις Κοινές Επιτροπές Παρακολούθησης των Προγραμματικών Συμβάσεων με την Περιφέρεια Αττικής για τα έργα: 1. «Κατασκευή ανοιγόμενου στεγάστρου για ενεργειακή αυτονομία και αντιανεμική προστασία στο κολυμβητήριο Δ.Ε.Παλλήνης, Δήμου Παλλήνης», 2. «Υλοποίηση μελέτης δασικής διαχείρισης του Αστικού άλσους Πανοράματος».

ΑΔΑ: 6Φ3ΡΩΞΚ-ΨΨΑ - Λήψη απόφασης περί έγκρισης χορήγησης Παράτασης Προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Υλοποίηση Μελέτης Δασικής Διαχείρισης του Αστικού Άλσους Πανοράματος στο Δήμο Παλλήνης».

Ανάπλαση και αναδάσωση του Αστικού Άλσους Πανοράματος Παλλήνης προϋπολογισμού / σύμβασης υπεγράφη στο ποσό των 1.058.068,80 ΕΥΡΩ (με ΦΠΑ 24%). Με χρηματοδότηση  700.000 €  από  την Περιφέρεια Αττικής  και  358.068,80 € εξ  ιδίων  πόρων. 

Με την υλοποίηση του Αστικού Άλσους Πανοράματος Παλλήνης, οι δημότες θα αποκτήσουν έναν νέο, αναδασωμένο και οργανωμένο χώρο αναψυχής και περιπάτου, έκτασης 57 στρεμμάτων.

Θα αποτελεί το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο δημοτικό πάρκο του Δήμου Παλλήνης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Μεσογείων.

Επιπλέον, το έργο αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις αναδάσωσης, προστασίας και ανάδειξης του Πεντελικού Όρους.

Προβλέπεται εκτεταμένη φύτευση δέντρων και θάμνων ενώ μεταξύ άλλων, θα τοποθετηθούν κιόσκια, τραπεζόπαγκοι, παγκάκια, βρύσες καθώς και υπαίθριο γυμναστήριο. Το πάρκο θα διαθέτει πλήρες δίκτυο πυρόσβεσης, ύδρευσης και άρδευσης, αντιπυρική ζώνη και τάφρο ομβρίων.

Το Αστικό Άλσος Πανοράματος Παλλήνης εντάσσεται στο πρόγραμμα των μεγάλων αστικών αναπλάσεων που μελέτησε ο Δήμος Παλλήνης.