Μεγάλα έργα σε εξέλιξη στο Δήμο Παλλήνης.


Στο Γέρακα / Μπαλάνα στην οδό Χαλεπά , κάτω από την Λ. Μαραθώνος, δίπλα ακριβώς στο νέο σταθμό διανομής φυσικού αερίου, σε δημοτικό χώρο που παραχωρήθηκε, ήδη έχει οριοθετηθεί με περίφραξη και έχουν αρχίσει και εγκαθίστανται τα condainer τα οποία θα στεγάσουν το "στρατηγείο" της ΕΥΔΑΠ για την κατασκευή της αποχέτευσης.
Σύντομα θα αρχίσουν να εγκαθίστανται και τα εργοτάξια του αναδόχου που θα κατασκευάσει το δίκτυο αποχέτευσης σε διάφορα σημεία του Δήμου και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες.

 


Συνεχίζονται τα έργα και στο 3ο Αθλητικό κέντρο Γέρακα (γήπεδο ποδοσφαίρου) στο πλαίσιο του έργου που χρηματοδοτείται από την περιφέρεια Αττικής και που είχε δημοπρατηθεί μετά από προγραμματική σύμβαση με την προηγούμενη διοίκηση της περιφέρειας, της κ. Δούρου.
Τα έργα αφορούν την αναβάθμιση των χώρων άθλησης της Δημοτικής Ενότητας Γέρακα.
Το πρώτο αθλητικό κέντρο είναι το κλειστό γήπεδο μπάσκετ, το δεύτερο αθλητικό κέντρο είναι το κολυμβητήριο του Δήμου και το τρίτο είναι η περιοχή με τα ανοιχτά γήπεδα της περιοχής.
Στο πρώτο αθλητικό κέντρο αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα της μη προφυλαγμένης κύριας εισόδου, της υγρασίας στα εσωτερικά του κλειστού γηπέδου στη συναρμογή των τοίχων με τις εξωτερικές υπαίθριες κερκίδες εκατέρωθεν του κτιρίου και έγινε συντήρηση και επισκευή των υφιστάμενων ανοιχτών γηπέδων στην ανατολική και στη δυτική πλευρά του κλειστού γυμναστηρίου. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν εξωτερικά και εσωτερικά βαψίματα.
Στο δεύτερο αθλητικό συγκρότημα Γέρακα αντιμετωπίστηκαν οι τοπικές φθορές στις σχάρες απορροής υδάτων, στα πλακάκια και στην περίφραξη, έγιναν εσωτερικά και εξωτερικά βαψίματα, συντήρηση και επισκευή των υφιστάμενων γηπέδων και εγκατάσταση αντλιών θερμότητας και ηλιακών συλλεκτών.
Τέλος στο τρίτο αθλητικό κέντρο (γήπεδο ποδοσφαίρου) κατασκευάζεται ένα beach volley και ένα 5χ5 στον ελεύθερο αδιαμόρφωτο χώρο του οικοδομικού τετραγώνου, με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο υπαίθριων χώρων άθλησης με τους ήδη διαμορφωμένους χώρους των γηπέδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Περιμετρικά των γηπέδων πραγματοποιούνται οι απαιτούμενες διαμορφώσεις φύλαξης και πρόσβασης. Τέλος αντικαταστάθηκε ο υφιστάμενος τοίχος αντιστήριξης και στη θέση του κατασκευάστηκε τοιχίο οπλισμένου σκυροδέματος.
 

 

Μία πλούσια δραστηριότητα του Δήμου Παλλήνης σε επίπεδο έργων, τα οποία προχώρησαν παρά τα προβλήματα του 1,5 χρόνου της πανδημίας, παρουσίασε ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Αθανάσιος Ζούτσος στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (24.06.2021), κατά την σχετική ενημέρωση προς το Δημοτικό Συμβούλιο.
Διαχωρίζοντας τα έργα - υποδομές σε αυτά που όπως είπε "βρίσκονται κάτω από τη γη" και τα "επίγεια", αυτά που αφορούν την λειτουργική αλλά και αισθητική αναβάθμιση της πόλης, αναφέρθηκε σε ένα μακρύ κατάλογο όπως:
-Φυσικό αέριο,
-αποχέτευση λυμάτων,
-αποχέτευση Κάντζας - Αγ. Νικολάου - Κάτω Μπαλάνας και εργατικών κατοικιών,
-2,8 εκ για συντηρήσεις οδοποιϊας Παλλήνης
-1,8 εκ για σηντηρήσεις οδοποιϊας Γέρακα
-2,5 εκ συντηρήσεις πεζοδρομίων σε όλο το Δήμο
-Τους πέντε νέους στρογγυλούς κόμβους (τρεις σε επικίνδυνες διασταυρώσεις της Εθν. Αντιστάσεως, μία στην συμβολή των οδών Ευρυτανίας Εθν. Αντιστάσεως και Καρδίτσης και ένας στην Πίνδου και Αγ. Νεκταρίου).
-Το ενεργειακό στέγαστρο του κολυμβητηρίου Παλλήνης
-Οι αύλειοι χώροι των σχολείων
-1,8 εκ με χρηματοδότηση της περιφέρειας για την ανακατασκευή και πιστοποίηση των υπόλοιπων παιδικών χαρών σε όλο το Δήμο
-Τα έργα αναβάθμισης των αθλητικών κέντρων σε Γέρακα και Παλλήνη
-Το νέο Άλσος Πανοράματος 60 στρεμμάτων
-Την ανάπλαση σε νέο χώρο πρασίνου των 40 στρεμμάτων του ρέματος Παναγίτσας από την Λ. Μαραθώνος έως την οδό Δάμωνα
-Την έγκριση της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ του ΣΜΑ - πράσινου σημείου στο οικόπεδο που πρόσφατα αγοράστηκε από το Δήμο μας
-Ανάπλαση του κέντρου της Παλλήνης
-Ανάπλαση του κέντρου της Κάντζας και Αγ. Νικολάου
-Αντικατάσταση και των τελευταίων φωτιστικών σωμάτων παλαιάς τεχνολογίας με τεχνολογίας LED
ΕΠΙΠΛΕΟΝ:
-Μελέτη για την εγκατάσταση υποδομών για φόρτιση ηλεκτροκίνητων οχημάτων
-Ανάθεση σε γραφείο των μελετών για την αξιοποίηση των δημοτικών ακινήτων.
 
 Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι
 Ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο, η αντιπυρική προστασία του Δήμου μας, με δυο νέεες, μεγάλες υδατοδεξαμενές που τοποθετήθηκαν σε κρίσιμα σημεία. Τώρα, διαθέτουμε συνολικά 10 υδατοδεξαμενές, δυο εκ των οποίων είναι ειδικές για ανεφοδιασμό ελικοπτέρων.