Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Παλλήνης και ΕΥΔΑΠ για το έργο με τίτλο : «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ» … Επιβάλλεται άμεσα να αποφασιστεί η συντόμευση του χρόνου κατασκευής των αγωγών δευτερεύοντος δικτύου και των συνδέσεων στα κέντρα των πόλεων του Γέρακα και της Παλλήνης με στόχο την ελαχιστοποίηση της όχλησης των κατοίκων.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας της Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Παλλήνης και ΕΥΔΑΠ για το έργο με τίτλο : «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ» επιβάλλεται άμεσα να αποφασιστεί η συντόμευση του χρόνου κατασκευής των αγωγών δευτερεύοντος δικτύου και των συνδέσεων στα κέντρα των πόλεων του Γέρακα και της Παλλήνης με στόχο την ελαχιστοποίηση της όχλησης των κατοίκων.

Επιβάλλεται μετά την κατασκευή του αγωγού (δευτερεύοντος δικτύου) να ακολουθεί η κατασκευή της αποχετευτικής σύνδεσης (εξωτερική διακλάδωση) με εκσκαφή και τομή του εδάφους,  για τη σύνδεση του εσωτερικού δικτύου του ακινήτου με το δευτερεύον δίκτυο αποχέτευσης. Η όλη κατασκευή πρέπει να γίνεται με τον πλέον πρόσφορο και άμεσο τρόπο ταυτόχρονα με την τοποθέτηση των αγωγών του δευτερεύοντος δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων.

Η αποκατάσταση του οδοστρώματος, μετά την κατασκευή του έργου, πρέπει να γίνεται το συντομότερο δυνατό προς αποκατάσταση των κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Ο Ανάδοχος του έργου πρέπει να αυξήσει τα ανεξάρτητα ολοκληρωμένα συνεργεία, για την καλύτερη και ταχύτερη ολοκλήρωση του έργου εντός των οριζομένων προθεσμιών.

Ο Ανάδοχος υποχρεούται να ολοκληρώσει το σύνολο των εργασιών του έργου της αποχέτευσης, εντός σαράντα οκτώ (48) μηνών (συνολική προθεσμία), από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

 


ΕΠΙΤΡΟΠΗ Π ΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ.

Για την όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία μεταξύ των συμβαλλομένων μερών και την υλοποίηση των στόχων της Προγραμματικής Σύμβασης και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 100 του Ν. 3852/2010, συγκροτείται Επιτροπή Παρακολούθησης που αποτελείται από τους εξής :

Τη Γενική Διευθύντρια Μεγάλων Έργων της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. ως Πρόεδρο της Επιτροπής, με τον αναπληρωτή ο οποίος θα ορισθεί από τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ ΑΕ.

Τον Δήμαρχο Παλλήνης, με τον αναπληρωτή που θα ορισθεί από το Δήμο Παλλήνης.

Το Διευθυντή Έργων Κορωπίου – Παιανίας – Σαρωνικού – Παλλήνης, της ΕΥΔΑΠ ΑΕ, με τον αναπληρωτή ο οποίος θα ορισθεί από τη Γενική Διευθύντρια Μεγάλων Έργων.

Ένα (1) στέλεχος της ΕΥΔΑΠ ΑΕ, με τον αναπληρωτή του ο οποίος θα ορισθεί από τη Γενική Διευθύντρια Μεγάλων Έργων.

Ένα (1) στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Παλλήνης με τον αναπληρωτή του, οι οποίοι θα οριστούν από το Δήμο Παλλήνης.

Χρέη γραμματέα θα εκτελεί υπάλληλος της Ε.ΥΔ.Α.Π. ΑΕ.

Αντικείμενο της Επιτροπής Παρακολούθησης είναι ο συντονισμός και η παρακολούθηση όλων των εργασιών που απαιτούνται για την εκτέλεση της προγραμματικής σύμβασης και ειδικότερα η τήρηση των όρων της, η διαπίστωση της ολοκλήρωσης των εκατέρωθεν υποχρεώσεων, η εισήγηση προς τα αρμόδια όργανα των συμβαλλομένων μερών κάθε αναγκαίου μέτρου και ενέργειας για την υλοποίηση της παρούσας, και η επίλυση κάθε διαφοράς μεταξύ των συμβαλλομένων μερών που προκύπτει σχετικά με την ερμηνεία των όρων της παρούσας σύμβασης και τον τρόπο εφαρμογής της.

Η Επιτροπή Παρακολούθησης συγκαλείται από τον Πρόεδρό της. Στην πρόσκληση αναγράφονται τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ενώ ειδοποιούνται τα μέλη της εγκαίρως εγγράφως. Στην ημερήσια διάταξη αναγράφονται υποχρεωτικά και εισάγονται προς συζήτηση και τα θέματα που θα ζητήσει εγγράφως έστω και ένα από τα μέλη της. Η Επιτροπή Παρακολούθησης θα συνεδριάζει τουλάχιστον δύο (2) φορές το χρόνο.

Η Επιτροπή Παρακολούθησης συνέρχεται και συνεδριάζει μετά από αίτημα οποιουδήποτε από τα μέλη της, προκειμένου να αντιμετωπίσει προβλήματα που προκύπτουν κατά τη διάρκειά της, σε σχέση με τη συγκεκριμένη πράξη. Κάθε μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης μπορεί, κατά την κρίση του, να καλεί στις συνεδριάσεις υπηρεσιακά στελέχη του φορέα από τον οποίο έχει ορισθεί και τα οποία είναι εμπλεκόμενα στην υλοποίηση του αντικειμένου της σύμβασης. Τα πρακτικά της Επιτροπής Παρακολούθησης κοινοποιούνται σε όλα τα μέλη αφού υπογραφούν.

Η Επιτροπή Παρακολούθησης συνεδριάζει έγκυρα όταν είναι παρόντα όλα τα μέλη της, τακτικά ή αναπληρωματικά. Αν κατά την πρώτη συνεδρίαση διαπιστωθεί έλλειψη απαρτίας, το όργανο καλείται εκ νέου σε συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιείται το νωρίτερο σε 24 ώρες, στον ίδιο τόπο και με την ίδια ημερήσια διάταξη. Οι αποφάσεις της πρέπει να είναι αιτιολογημένες, λαμβάνονται δε κατά πλειοψηφία των παρόντων μελών και δεσμεύουν όλους τους συμβαλλόμενους φορείς.

Λοιπές λεπτομέρειες που ενδεχομένως απαιτηθούν για τη λειτουργία της Επιτροπής, καθορίζονται με αποφάσεις της.

 

Νεότερη συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Παλλήνης Χρήστου Αηδόνη με τους επιτελείς της ΕΥΔΑΠ και τους αναδόχους του έργου του δικτύου αποχέτευσης