Θανάσης Ζούτσος στο “ΠΑΡΟΝ ”: Μετρό στον Γέρακα, τώρα ... «Ο Γέρακας αποκτά υπόγεια Στάση Προαστιακού / Μετρό – Διεκδικούμε στάση και στον Γαργηττό 1». Δήλωση Δημάρχου Παλλήνης, Θανάση Ζούτσου ... Συνάντηση Δημάρχου Παλλήνης με Υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών-Μεταφορών ... Συνάντηση Δημάρχου Παλλήνης με Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΡΓΟΣΕ.


Απίστευτο κι όμως… ελληνικό. Υπάρχει μια πόλη από την οποία περνάει το μετρό χωρίς να κάνει στάση. Μια πόλη που βλέπει απλώς τα… τρένα να περνούν, αν κι αυτά διέρχονται μέσα από την καρδιά της και τη διασχίζουν σε μήκος πολλών χιλιομέτρων. Και αυτή η πόλη είναι ο Γέρακας, ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο προάστιο σε ένα από τα κομβικότερα σημεία της μητροπολιτικής περιοχής της ελληνικής πρωτεύουσας και μόλις 10 χλμ. από το κέντρο της.

Αυτό αποτελεί τεράστια κοινωνική αδικία όχι μόνο για τους πάνω από 50.000 ανθρώπους που κατοικούν μόνιμα στον Γέρακα αλλά και για τους χιλιάδες συμπολίτες μας που καθημερινά έρχονται στην περιοχή για να εργαστούν, αφού η πόλη φιλοξενεί μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις και οργανισμούς της χώρας. Ο σταθμός του μετρό και του προαστιακού σιδηροδρόμου στον Γέρακα προβλεπόταν από την αρχική μελέτη του έργου. Ωστόσο, για λόγους επίσπευσης του έργου εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, κάποιοι είχαν τη φαεινή ιδέα να αγνοήσουν τη μελέτη και να μην κατασκευάσουν τον σταθμό. Έκτοτε, παρά τα αιτήματά μας, ο σταθμός του Γέρακα έμεινε στα χαρτιά. Η οικονομική κρίση που έπληξε τη χώρα μας ήταν μία από τις αιτίες για αυτό. Δεν έλειψε όμως και η αδιαφορία της κεντρικής διοίκησης.

Ως Δημοτική Αρχή του Δήμου Παλλήνης, μέσα στον οποίο εντάσσεται ο Γέρακας, έχουμε θέσει επανειλημμένα στην κεντρική διοίκηση το ζήτημα της κατασκευής του σταθμού μετρό. Πρόκειται για ένα έργο για το οποίο ήδη έχουν αποφανθεί θετικά η ΣΤΑΣΥ και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Χαρακτηρίζεται έργο «εύκολο» και «χαμηλού κόστους». Θα εξυπηρετήσει τις πολύ πιεστικές ανάγκες μετακίνησης των κατοίκων και θα επιφέρει σημαντικά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη.

Με μια σειρά από ενέργειες εξασφαλίσαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση τη δέσμευση για την υλοποίηση του έργου, το οποίο εξαγγέλθηκε ως μέρος των επεκτάσεων του προαστιακού σιδηροδρόμου. Ωστόσο ακόμα βλέπουμε τα τρένα να περνούν.

Μετά το μεγάλο έργο της αποχέτευσης, το οποίο ήδη ξεκίνησε, αλλά και το φυσικό αέριο, που επεκτείνεται σε όλο τον Δήμο Παλλήνης, η κατασκευή του σταθμού μετρό αποτελεί ένα από τα οράματά μας, που διεκδικούμε πεισματικά εδώ και χρόνια και μένει να πραγματοποιηθεί. Το αιτηθήκαμε και στην παρούσα κυβέρνηση και είμαστε σε αναμονή των κινήσεων των αρμοδίων. Είναι καιρός να αρθεί πια αυτή η τεράστια κοινωνική αδικία που βιώνουμε.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

«Ο Γέρακας αποκτά υπόγεια Στάση Προαστιακού / Μετρό – Διεκδικούμε στάση και στον Γαργηττό 1». Δήλωση Δημάρχου Παλλήνης, Θανάση Ζούτσου

Συνάντηση Δημάρχου Παλλήνης με Υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών - Μεταφορών

Συνάντηση Δημάρχου Παλλήνης με Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΡΓΟΣΕ