Η ανάγκη δημιουργίας ενός Γενικού Νοσοκομείου στα Μεσόγεια είναι επιτακτική ... Ήρθε η ώρα ο Υπουργός Υγείας, να πάρει τις πρωτοβουλίες του.

Πώς ο Δημ. Κιούσης επανέφερε στο προσκήνιο το Νοσοκομείο των Μεσογείων με τα όσα είπε στον Μητσοτάκη

 Νοσοκομείο Ανατ. Αττικής : Η επιβεβαίωση του κυβερνητικού «όχι» και οι ελπίδες από την Περιφέρεια

 Στ. Παπασταυρόπουλος : Η Κίνηση Πολιτών για την ίδρυση Γενικού Νοσοκομείου Μεσογείων είναι πέρα από κόμματα και περιοχές

Να αναφερθεί ότι στο θέμα της δημιουργίας Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής είχε αναφερθεί στις 28 Ιουνίου 2019 και ο μετέπειτα πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια προεκλογικής επίσκεψής του στο Κορωπί.

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε θετικά σε επισήμανση του Δημάρχου Κρωπίας, Δημήτρη Κιούση σχετικά με την απαίτηση του συνόλου των κατοίκων των Μεσογείων για δημιουργία Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής.

«Αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα», ήταν τα λόγια του κ. Μητσοτάκη γεγονός που καταδεικνύει ότι υπάρχει και από κυβερνητικής πλευράς η πρόθεση να προχωρήσει το εμβληματικό αυτό έργο.

Γ.Πατούλης (Ιούλιος 2019) : Θέτουμε την υγεία των πολιτών στο επίκεντρο.

Θα επιχειρήσουμε την αποκατάσταση των ανεπαρκειών του κρατικού μηχανισμού, θέτοντας την υγεία των πολιτών στο επίκεντρο και γνωρίζοντας ότι αυτό αποτελεί ένα καθημερινό στοίχημα. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο έχουμε ανακοινώσει και την δημιουργία Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής, καθώς έχουμε θέσει στο επίκεντρο της πολιτικής μας ,τις περιοχές του Λεκανοπεδίου που πλήττονται από την έλλειψη υποδομών και ιατρονοσηλευτικού προσωπικού».

Βασίλης Οικονόμου - Βουλευτής Ανατολικής Αττικής :  Ήρθε η ώρα για το Γενικό Νοσοκομείο Μεσογείων.

Η Ανατολική Αττική είναι η τρίτη σε πληθυσμό περιοχή μετά την Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Εκεί ζουν και εργάζονται περισσότερα από 700.000 άτομα, με μια αύξηση κατοίκων που είναι εκρηκτική κατά τους θερινούς μήνες. Μόνιμοι κάτοικοι, πολλές χιλιάδες εργαζόμενοι και απροσδιόριστος αλλά τεράστιος αριθμός ταξιδιωτών, εμφανίζουν καθημερινά μια συνεχή δυναμική κινούμενης ανθρώπινης μάζας.

Παράλληλα, είναι και μια περιοχή στην οποία βρίσκεται το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, το οποίο εξυπηρετεί εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο (μόνο το 2021 «πέρασαν» από το Ελ. Βενιζέλος πάνω από 6.5 εκατ. άνθρωποι), αλλά και δύο από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, αυτά του Λαυρίου και της Ραφήνας.

Σε ολόκληρη την περιοχή δεν υπάρχει ούτε ένα Γενικό Νοσοκομείο. Η Νοσοκομειακή κάλυψη γίνεται από τα Κρατικά και Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια του κεντρικού άξονα των Αθηνών, κοινώς αν σου συμβεί το παραμικρό πρέπει να πας στα νοσοκομεία του κέντρου.

Με δεδομένη την πυκνότητα του πληθυσμού, την γνώση ότι ένα επείγον ιατρικό περιστατικό έχει αυξημένες πιθανότητες αίσιας έκβασης εφόσον αντιμετωπιστεί έγκαιρα, τον μεγάλο χρόνο για να φτάσει κάποιος σε αυτά τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, σε συνδυασμό με τις περιορισμένες εξειδικευμένες δυνατότητες των Κέντρων Υγείας της περιοχής, είναι εμφανές ότι η περιφέρεια των Μεσογείων στερείται σύγχρονων και ποιοτικών Ιατρικών Υπηρεσιών και οι πολίτες της αντιμετωπίζονται ως πολίτες Β’ κατηγορίας.

Είναι σημαντικό να προσθέσουμε ότι ο οικιστικός ιστός γίνεται συνεχώς πυκνότερος.

Αναρωτιέται κανείς πως θα αντιμετωπιστεί π.χ. ένα επείγον περιστατικό στο Λαύριο όταν ο οδικός χρόνος είναι απαγορευτικός για την άμεση προσπέλαση και οι δομές ανεπαρκείς για έγκαιρη αντιμετώπιση;

Συνεπώς η ανάγκη δημιουργίας ενός Γενικού Νοσοκομείου στα Μεσόγεια είναι επιτακτική. Το πρόβλημα έχει επισημανθεί από τους ειδικούς και την τοπική αυτοδιοίκηση από πολύ καιρό. Το αίτημα είναι δίκαιο, συζητείται πάνω από τρείς δεκαετίες και υπάρχει διακομματική συμφωνία για την ανάγκη δημιουργίας του Νοσοκομείου Μεσογείων, είναι ένα παναττικό αίτημα, που αφορά όλους τους Δήμους της περιοχής και όλους τους κατοίκους των Μεσογείων. Ήρθε η ώρα ο νέος Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, να πάρει τις πρωτοβουλίες του.

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

 

           ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΠΡΟΣ:  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (Δ.Σ.)

             ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΙΑΤΡΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

                                                         ΠΑΛΛΗΝΗ 19-01-2009

Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες

Λαμβάνοντες υπόψη το έντονο ενδιαφέρον σας για τη δημιουργία Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής σας καλούμε με κοινές πρωτοβουλίες να αναδείξουμε  και ταυτόχρονα να απαιτήσουμε  από τα αρμόδια θεσμοθετημένα  όργανα της Πολιτείας υλοποίηση το ταχύτερο δυνατό του δίκαιου αυτού  αιτήματος των Πολιτών της περιοχής μας.

 Σας προτείνουμε την Κυριακή 05-04-2009 (Παγκόσμια Ημέρα Υγείας)   να οργανώσουμε και σχετική εκδήλωση με θέμα :

                                     ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

  Στις κοινές πρωτοβουλίες και στην εκδήλωση έχουν δηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν Σύλλογοι της Παλλήνης, Γλυκών Νερών, Γέρακα και οι Ομοσπονδίες Κερατέας  και Νέας Μάκρης.

Είμαστε στη διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση και συνεργασία.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ : Θ. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ, Κ. ΡΙΠΗΣ, Δ. ΓΙΑΝΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ , Γ. ΤΖΑΒΑΡΑΣ.

                                             

                                           ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                                              ΜΕ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Σ. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΡΙΠΗΣ


Το αίτημα για δημιουργία Δημόσιου Γενικού Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική έφεραν με κοινό ψήφισμα στις συνεδριάσεις των Κοινοτικών Συμβουλίων του πρώτου μήνα του Νέου Έτους (2022) οι Πρόεδροι των τριών Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Παλλήνης ,όπου ψηφίστηκε Ομόφωνα από τα τρία Κοινοτικά Συμβούλια του Δήμου. Πιο αναλυτικά ,το ψήφισμα που συνέταξαν οι  τρεις Πρόεδροι  (Κούτρας Νικόλαος-Παλλήνη , Αντωνόπουλος ΛάμπροςΓέρακας και Μαρκουλής Γεώργιος-Ανθούσα), αναφέρει τα εξής :

 

Το αίτημα για δημιουργία Δημόσιου Γενικού Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική είναι καθολικό και υποστηρίζεται διαχρονικά από όλες τις Αυτοδιοικητικές παρατάξεις της περιοχής. Σημαντικοί λόγοι δημιουργίας Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική αλλά και κριτήρια χωροταξικά ,γεωγραφικά , κοινωνικά και πληθυσμιακά αποτελούν τα παρακάτω :

   Στην Ανατολική Αττική ζουν και εργάζονται πάνω από 700.000 άτομα. Επιπρόσθετα υπάρχουν δύο μεγάλα λιμάνια ,αυτό του Λαυρίου και της Ραφήνας καθώς και το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας ,ο Διεθνής Αερολιμένας « Ελευθέριος Βενιζέλος» με τεράστιο αριθμό ταξιδιωτών. Τα τελευταία χρόνια έχουν κατασκευαστεί οδικά και σιδηροδρομικά δίκτυα που παρέχουν γρήγορη και ασφαλή  πρόσβαση όπως η Αττική Οδός και το δίκτυο του Μετρό και του προαστιακού σιδηρόδρομου τα οποία εξασφαλίζουν εξαιρετικά γρήγορη και ασφαλή μετάβαση σχεδόν σε όλα τα σημεία του Ανατολικού τμήματος της Αττικής.

   Από την άλλη ,  το κέντρο του Λεκανοπεδίου είναι κορεσμένο από νοσοκομειακές δομές ιδιωτικές ,καθώς  και δημόσιες και λόγω των κυκλοφοριακών προβλημάτων στην ουσία δεν μπορούν να ανταποκριθούν ικανοποιητικά στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών. Η ύπαρξη νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική θα μπορούσε να αποσυμφορήσει το κέντρο ,μεταφέροντας και κλινικές από τα νοσοκομεία του άξονα Μεσογείων- Βασιλίσσης Σοφίας στο νέο νοσοκομείο. Η περιοχή διαθέτει ένα δίκτυο Κέντρων Υγείας που με την συμπλήρωση πρωτοβάθμιων δομών ,μπορεί να υποστηρίξει ένα Νοσοκομείο αναφοράς στην Ανατολική Αττική 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ​​​​​
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ​​​
ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ​ ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. 2/2022
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α 1ης Σ Υ Ν Ε Δ Ρ Ι Α Σ Η Σ
Από το πρακτικό της 17-1-2022 συνεδρίασης
του Συμβουλίου της
ΠΕΡΙΛΗΨΗ :
Ψήφισμα του Τοπικού Συμβουλίου Παλλήνης υπέρ της ανέγερσης & λειτουργίας Νοσοκομείου Πρωτοβάθμιας Υγείας στην Ανατολική Αττική.
Σήμερα την 17η του μηνός Ιανουαρίου, του έτους 2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00, το Συμβούλιο της Κοινότητας Παλλήνης συνήλθε σε συνεδρίαση , στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Παλλήνης του Δήμου Παλλήνης, που βρίσκεται στην Πλατεία Ελευθερίας, ύστερα από την έγγραφη πρόσκληση με αριθμό 712/11-1-2022 που επιδόθηκε νόμιμα σύμφωνα με το άρθρο 89 του Ν. 4555/2018 σε καθένα από τους Δημοτικούς Συμβούλους και αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία δεδομένου ότι σε σύνολο έντεκα (11) μελών βρέθηκαν παρόντα τα εννέα (9) μέλη
Παρόντες Απόντες
1. Κούτρας Νικόλαος – Πρόεδρος 1. Καλοζούμη Χρυσούλα
2. Αποστολόπουλος Γεώργιος
3. Λεβειδιώτη Μαρία
4. Καρανίκας Απόστολος 2. Κακλαμάνης Ιωάννης
5. Χατζηκωνσταντής Δημήτριος
6. Δέδες Νικόλαος
7. Γαλανόπουλος Απόστολος
8. Μερτίρη Αναστασία
9. Γκίκας Παναγιώτης
 
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παλλήνης κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και εισηγούμενος το 2ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, είπε:
 
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Παλλήνης προτείνει την άμεση προώθηση ουσιαστικών διαδικασίων για την κατάσκευη και λειτουργία Γενικού Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική, όπου συγκεκριμένα
1. Ζουν και εργάζονται πάνω από 700.000 άτομα.
2. Έχει δύο μεγάλα λιμάνια, Λαύριο και Ραφήνα και το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας. Από αυτά διακινείται τεράστιος αριθμός ταξιδιωτών.
3. Διαθέτει γρήγορη οδική πρόσβαση (Αττική Οδός) και δίκτυο Μετρό και Προαστιακού σιδηροδρόμου.
4. Το κέντρο του Λεκανοπεδίου είναι κορεσμένο από νοσοκομειακές δομές ιδιωτικές και δημόσιες και λόγω των κυκλοφοριακών προβλημάτων στην ουσία δεν μπορούν να ανταποκριθούν ικανοποιητικά στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.
5. Η ύπαρξη νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική θα μπορούσε να αποσυμφορήσει το κέντρο μεταφέροντας και κλινικές από τα νοσοκομεία του άξονα Μεσογείων - Βασ.Σοφίας στο νέο νοσοκομείο.
6. Η περιοχή διαθέτει ένα δίκτυο Κέντρων Υγείας που με την συμπλήρωση πρωτοβάθμιων δομών εκεί που δεν υπάρχουν (Δήμος Παλλήνης) μπορεί να υποστηρίξει ένα Νοσοκομείο αναφοράς στην Ανατολική Αττική.
Το αίτημα για δημιουργία νοσοκομείου είναι καθολικό και υποστηρίζεται διαχρονικά από όλες τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις της περιοχής.
Κατά συνέπεια υπάρχουν τα χωροταξικά, πληθυσμιακά και κοινωνικά κριτήρια που καθιστούν επιβεβλημένη και αναγκαία την λειτουργία νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική.
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Παλλήνης αφού άκουσε την εισήγηση του κ. Προέδρου και μετά από διαλογική συζήτηση
Αποφασίζει ομόφωνα
Εγκρίνει το ψήφισμα υπέρ της ανέγερσης & λειτουργίας Νοσοκομείου Πρωτοβάθμιας Υγείας στην Ανατολική Αττική και λαμβάνει πρωτοβουλία για συνάντηση με τους Προέδρους των Κοινοτικών Συμβουλίων Ανατολικής Αττικής.
Η απόφαση αυτή πήρε τον αριθμό 2/2022
 
Το Συμβούλιο της
Κοινότητας Παλλήνης
Ο Πρόεδρος Τα μέλη
Κούτρας Νικόλαος Έπονται 8 υπογραφές
Ακριβές απόσπασμα
Ο Πρόεδρος
Κούτρας Νικόλαος

Κίνηση Πολιτών για την ίδρυση Γενικού Νοσοκομείου Μεσογείων

Συνέντευξη του Λεωνίδα Κουρή για τη δημιουργία Νοσοκομείου στα Μεσόγεια  

Μανώλης Χριστοδουλάκης : Νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική

 

Οι Πρόεδροι των Κοινοτικών Συμβουλίων των Μεσογείων, σε συνάντηση για το αίτημα - διεκδίκηση Ίδρυσης και λειτουργίας ΔΗΜΟΣΙΟΥ Γενικού ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ στα ΜΕΣΟΓΕΙΑ.