Υπεγράφει η νέα σύμβση για την παροχή της υπηρεσίας Παροχή Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων για τις ανάγκες του Δήμου Παλλήνης.

Ο Δήμος Παλλήνης  συνεχίζει το πετυχημένο πρόγραμμα φροντίδας για τα ΑΔΈΣΠΟΤΑ ζώα σε συνεργασία με τους φιλόζωους. Ο Δήμος Παλλήνης ως ένας από τους πρώτους Δήμους στην χώρα που υλοποιεί πρόγραμμα για τα αδέσποτα ζώα, συνεχίζει με στόχο αφενός την καταγραφή του αριθμού τους, και αφετέρου τη βιωσιμότητα τους, μέσα από δράσεις εμβολιασμού, στείρωσης και περίθαλψης.
Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι ουσιαστικά η κοινωνική ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών που ολοκληρώνεται με την υιοθεσία των ζώων. Σε ετήσια βάση και στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αδέσποτων ζώων, αντιμετωπίζονται  περίπου 500 περιστατικά, συνολικού κόστους περίπου 73.000,00 ευρώ
Τα αδέσποτα ζώα  που περισυλλέγονται, μετά την αποθεραπεία τους (στείρωση, εμβολιασμός, αποπαρασίτωση), εάν δεν υιοθετηθούν,  επανατοποθετούνται στο χώρο από τον οποίο είχαν περισυλλεχθεί, πλην όσων είναι αποδεδειγμένα επικίνδυνα, πάσχουν από χρόνια και ανίατα νοσήματα ή είναι ανίκανα να αυτοσυντηρηθούν.
Ο Δήμος Παλλήνης στοχεύει στην σταθεροποίηση, καταγραφή και η σταδιακή μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων, μέσω της στείρωσης, σήμανσης, καταγραφής και υιοθεσίας τους κι αφετέρου η ευζωία τους, με την εξασφάλιση της κατά περίπτωση κτηνιατρικής φροντίδας σε όλα τα αδέσποτα ζώα της πόλης. Για τον λόγο αυτό έχουμε αναπτύξει την ψηφιακή πλατφόρμα GetAPet όπου αφενός καταγράφονται όλα τα στοιχεία του αδέσποτου ζώου και της κτηνιατρικής φροντίδας που έχει λάβει και αφετέρου προωθούνται οι υιοθεσίες.