Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Παλλήνης συμπαραστέκεται στον αγώνα των μαθητών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι μαθητές των σχολείων του Δήμου μας, όπως συμβαίνει και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας, απαιτώντας άμεση λύση στα πολλά οξυμένα προβλήματα που με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ξαναβρίσκουν μπροστά τους. Το νέο λύκειο, η τράπεζα θεμάτων, οι συγχωνεύεις των τάξεων που υπάρχει κίνδυνος να καταλήξουν σε 32παιδιά σε κάθε τμήμα ( το έχει ζητήσει αυτό ο  διευθυντής της δευτεροβάθμιας, εννοείται με  εντολή του υπουργείου), η μεταφορά προς και από τα σχολεία, η άμεση κάλυψη των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς και βιβλία ταλαιπωρούν καθημερινά μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, δημιουργούν ανυπέρβλητα προβλήματα στο διδακτικό έργο, αυξάνουν τις άνισες συνθήκες μάθησης και υποβαθμίζουν ακόμη παραπέρα την ήδη υποβαθμισμένη παρεχόμενη παιδεία.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων συμπαραστέκεται στον αγώνα των παιδιών μας. Μαζί τους και μαζί με τους εκπαιδευτικούς, που επίσης βιώνουν τις ίδιες αγωνίες και ζουν καθημερινά αυτά τα προβλήματα,  θα αναζητήσουμε  τους τρόπους και τις μορφές των κινητοποιήσεων για να δοθεί λύση, τόσο στα άμεσα όσο και στα πιο μακροχρόνια ζητήματα.

Καλούμε τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων όλων των σχολείων της πόλης μας να κάνουν και δική τους υπόθεση τον αγώνα για καλύτερη Παιδεία. Τα σημερινά παιδιά του Γυμνασίου και του Δημοτικού είναι οι αυριανοί μαθητές του Λυκείου, που θα βρεθούν αντιμέτωποι αύριο, αυτοί και οι γονείς τους, με τα προβλήματα που αναφέραμε.

Να ζητήσουμε, ταυτόχρονα, τη λύση των προβλημάτων που δεν λείπουν και από τις υπόλοιπες βαθμίδες. Η παραδοχή του υπουργού Παιδείας ότι:  "Το να έχεις18 μαθήματα στο δημοτικό, είναι απόδειξη ότι είσαι για το τρελοκομείο, είναι απόδειξη ότι για κάποιον άλλον δουλεύεις, όχι για τα παιδιά" είναι η ομολογία της αποτυχίας του σημερινού καθεστώτος στην Παιδεία.

Είναι  "…απόδειξη ότι για κάποιον άλλον δουλεύεις, όχι για τα παιδιά"

Υποχρέωση δική μας είναι να αλλάξει αυτή η πραγματικότητα.


ΓΙΑ  ΤΟ  Δ.Σ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ                             ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΡΩΝΗΣΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δυστυχώς για μια ακόμα φορά αμαυρώθηκε το γονεϊκό κίνημα με επέμβαση των ΜΑΤ κατά των μαθητών περίπου 10 λυκείων της περιοχής Παλλήνης Σπάτων Αιγάλεω Παιανίας Κορωπίου Περιστερίου κλπ οι οποίοι πραγματοποιούσαν από το πρωί διαδήλωση και πορεία προς το υπουργείο παιδείας με αιτήματα κατά του συστήματος του νέου λυκείου τις συγχωνεύεις των τάξεων την τράπεζα θεμάτων κλπ 
Αυτή την στιγμή με ενημέρωση που λάβαμε βρίσκεται χτυπημένη μαθήτρια του λυκείου Παλλήνης και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο καθώς επίσης χτυπημένος μαθητής στο πόδι από γκλοπ αστυνομικών από το 2ο Λύκειο Γέρακα και μαθήτρια του 1ου Λυκείου Γέρακα από πέτρα στο κεφάλι.

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Magical Snap - 2014.10.17 21.57 - 001
Magical Snap - 2014.10.17 21.57 - 002Magical Snap - 2014.10.17 21.57 - 003Magical Snap - 2014.10.17 21.58 - 004Magical Snap - 2014.10.17 21.58 - 005